کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) به تازگی اعلام کرده که به سولانا به عنوان یک اوراق بهادار نگاه میکند. این نگرش باعث شده تا فرمهای ۱۹b-۴ شرکتهای وناک (VanEck) و ۲۱شیرز (21Shares) که برای ثبت صندوق قابل معامله در بورس (ETF) اسپات سولانا ارائه شده بودند، از وبسایت بورس آپشن شیکاگو (Cboe) حذف شوند.
دلایل حذف فرمها و نگرانیهای SEC
به گفته یک منبع آگاه، SEC در خصوص وضعیت اوراق بهادار بودن سولانا ابراز نگرانی کرده و به همین دلیل، این فرمها به فهرست فدرال ارسال نشدهاند. فرمهای ۱۹b-۴ برای تأیید ETF بسیار مهم هستند؛ زیرا شرایط و افشاهای لازم برای لیست شدن ETF در بورس را مشخص میکنند و صلاحیت بیانیههای ثبتنام S-1 را برای اجرایی شدن تعیین میکنند.
با وجود حذف فرمهای ۱۹b-۴ از وبسایت Cboe، بیانیه ثبتنام S-1 شرکت وناک همچنان در سیستم ثبتنام SEC موجود است، اما بیانیه ثبتنام S-1 مربوط به ۲۱شیرز در نتایج جستوجو دیده نمیشود. این موضوع نشاندهنده احتیاط مداوم SEC است.
موضع SEC درباره سولانا و تأثیرات آن
بر اساس اظهارات هستر پیرس، یکی از کمیسیونرهای SEC، این نهاد نظارتی برای تأیید ETF سولانا نیاز به دلایل قانعکنندهتری دارد. فرد ریسپولی، وکیل دادگستری، نیز اظهار داشت که این موضوع تعجبآور نیست؛ زیرا SEC قبلاً سولانا را به عنوان یک اوراق بهادار معرفی کرده است.
این دیدگاه SEC به ماه ژوئن ۲۰۲۳ برمیگردد؛ زمانی که این نهاد دوازده توکن از جمله سولانا، کاردانو، پالیگان، و سندباکس را به عنوان اوراق بهادار اعلام کرد. SEC ادعا کرده است که این توکنها از ابتدای عرضه به عنوان "قراردادهای سرمایهگذاری" ارائه شدهاند و به همین دلیل به عنوان اوراق بهادار در نظر گرفته میشوند.
آینده سولانا و ETFها
این مسئله ممکن است باعث شود که آمریکا در صدور ETF سولانا از دیگر کشورها عقب بماند. به ویژه، کانادا که در حال حاضر با ETF سولانا پیشرو است، ممکن است دوباره برنده این رقابت شود.
این وضعیت نه تنها چالشهای بیشتری برای پذیرش سولانا به عنوان یک دارایی در بازارهای مالی ایجاد میکند، بلکه ممکن است بر دیگر پروژههای مرتبط با این رمزارز نیز تأثیرگذار باشد.
منبع: